Módszerek

 

Elsősorban felnőtteket várok, de serdülőkorú fiatalokkal kapcsolatosan is várom megkeresésüket, szülőkonzultáció keretében.

 

Miben segíthetek?

 

Tanácsot, segítséget tudok nyújtani:

  • Ha elbizonytalanodott gyermeke nevelését illetően
  • Ha párkapcsolati nehézségei vannak
  • Ha krízishelyzetbe került
  • Ha önbizalomhiánnyal küzd
  • Ha a családi élete nem hasonlít arra, amilyennek ön látni szeretné

 

Hogyan segíthetek?

 

AUTOGÉN TRÉNING:

Megtanítom egy olyan relaxációs technikára, amelynek segítségével testi panaszai enyhülhetnek, általános közérzete javul. Kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válik e relaxáció mindennapos gyakorlásával.

Hogyan működik?

A relaxáció során megtanulunk igazán befelé figyelni, harmóniába kerülünk saját testünkkel oly módon, hogy megértjük milyen módon “beszél” hozzánk.

Egész életünk során, de különösen a beszélt nyelv elsajátítást megelőző kisgyermekkorunkban szerzett tapasztalataink, érzéseink ily módon hozzáférhetővé, megszelídíthetővé válnak. Ezért tud hatékony lenni az autogén tréning „ismeretlen eredetű”, nem szervi okokra visszavezethető testi panaszok kezelésében.

 

ÉLETVEZETÉSI, PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁS:

Életünk vezetése a mindennapok feladatainak ellátását, a kapcsolataink ápolását, a gyermekeinkkel, családtagjainkkal, szeretteinkkel való viszonyunk folyamatosan jó irányba történő terelését jelenti. Könnyűnek hangzik, mégis, olykor maga a reggeli elindulás is nehézzé válhat. Okozhatja ezt egy hirtelen előállt krízis, a kapcsolatunkban bekövetkezett változás, vagy éppen a változástól való gyötrő szorongás. A saját életünknek mi vagyunk irányítói, rendezői, alkotói. Abban tudok segíteni Önnek, hogy visszataláljon a saját erőforrásaihoz.

Jó lenne, ha megtanulnánk magunkra úgy tekinteni, mint egyszeri és megismételhetetlen csodákra. Ezt néha újra kell tanulni, mert felnőttkorunkra elfeledtették velünk.

Ha csak ez sikerül, minden könnyebben menne. Segíthetek? Segíthetek.

 

CSALÁD- ÉS PÁRTERÁPIA:

A családterápiás ülések során feltárhatók lesznek Ön, Önök számára a generációkon átívelő esetleges rossz beidegződések, családi viselkedési mintázatok. Érthetőbbé válik partnere szemszöge, érvelése. Kimondhatóvá, megbeszélhetővé válnak olyan témák is, amelyek korábban egyáltalán nem. Felmerülnek olyan kérdések, amelyek megválaszolása közelebb viszi majd Önöket egymáshoz és önmaguk elmélyültebb megismeréséhez.

Ha úgy tetszik: a párterápia közös önismeret.

Tenesse Williams írta: „A barátok azért vannak, mert Isten így akar bocsánatot kérni a családunkért.”

A szarkazmus, a humor olykor az egyetlen megoldásnak tűnhet, ha a családunkra, felmenőinkre, szüleinkre, anyósunkra, partnerünkre gondolunk. Mégis, van egy módszer, amely pont abban segíthet, hogy – akár a humort sem nélkülözve – megismerhetők legyenek az előttünk járó generáció buktatói, hogy azonosíthatók legyenek saját kommunikációs csapdáink és jobban kifejezhessük valós érzéseinket, gondolatainkat partnerünk, szeretteink felé.

Ez a módszer a családterápia.

 

TRÉNINGEK KÜLÖNBÖZŐ TÉMAKÖRBEN

Számos témában tartok tréningeket, mind magyar, mind angol nyelven.

Ilyenek például:

  • Pedagógusok számára kiégést megelőző önismereti tréning
  • Külföldi diákok számára az integrációt segítő interkulturális tréning – Metropolitan University
  • Szülők számára nevelési kompetenciákat segítő tréning

 

METAMORPHOSES MESETERÁPIA